default-header
HomeÉindelijk van mijn allergische reacties af

Éindelijk van mijn allergische reacties af

Al van kinds af aan had ik last van allergische reacties. Als kind uitte zich dit in astmatische bronchitis. Mijn ouders sleepten me van de ene specialist naar de andere. Dozen met medicatie werden mijn lijf ingekieperd. Van antibiotica en hoestdrankjes tot pufjes en spuitkuren. Niets mocht werkelijk baten. Op latere leeftijd werd de astma minder maar uitte het zich steeds meer in een geïrriteerde, jeukende huid. Jeuk jeuk en nog eens jeuk. Krabben tot bloedens toe. Om gek van te worden. Verbranden met gloeiend heet water was het enige dat verlichting gaf. Maar ik probeerde dat sterk te beperken omdat mijn huid er onder te lijden had en er dun en droog van werd. Cortison zalf hielp ook, maar ik beperkte dat liever in verband met de bijwerkingen bij langdurig gebruik. Ik ben in de loop der jaren altijd op zoek geweest en heb van álles geprobeerd: van diëten en supplementen tot van alles en nog wat binnen het alternatieve circuit. Het heeft me zeker wel vooruit geholpen, maar kreeg het nooit helemaal onder controle. Totdat ik iets las over laaggradige ontstekingen en het belang van de balans tussen omega 6 en omega 3. Het boek ‘Brandend Lijf’ van Dr. Paul Clayton triggerde mij. Ik nam de proef op de som en deed een balans test. Dat was schrikken! Daarop startte ik met het zogenaamde gezondheidsprotocol met daarin een speciaal samengestelde balans olie. Zou ik dan toch eindelijk van mijn allergische reacties af kunnen komen?

Véél nederlanders zijn ziek
In Nederland neemt het aantal mensen met een chronische aandoening schrikbarend toe. We worden oud, maar de kwaliteit van leven neemt naarmate de leeftijd vordert bij té veel mensen drastisch af. Op dit moment telt Nederland maar liefst 9,9 Miljoen mensen met een chronische degeneratieve aandoening. Dat is méér dan de helft van de Nederlandse bevolking(!). Bij mensen die 75 jaar of ouder zijn is dat zelfs 95% Hoe is dat toch mogelijk? (bron RIVM)

Laaggradige ontstekingen
Er komt steeds meer bewijs dat chronische aandoeningen veroorzaakt worden door zogenaamde laaggradige ontstekingen. Deze ontstaan in het lichaam door een disbalans tussen 2 soorten vetzuren: de zogenaamde ontstekingsremmende- en ontstemingsbevorderende vetzuren. Ook wel aangeduid met de omega 6:3 balans. Hoe is deze disbalans in onze voeding precies kunnen ontstaan?

Verarmde voeding
Onze voeding is in de afgelopen 200 jaar, onder andere door de opkomst van de intensieve veehouderij, de intensieve landbouw en de opkomst van fastfood, steeds meer verarmd geraakt. Vroeger bewogen we meer en aten we ook veel meer. Het voedsel bevatte toen nog veel volwaardige voedingstoffen. Tegenwoordig bewegen we minder, eten minder en de voeding die we binnen krijgen bevat ook nog eens minder volwaardige voedingsstoffen. We krijgen daarnaast voornamelijk vetzuren binnen die onstekingsbevorderend (omega 6) zijn en te weinig vetzuren die onstekingsremmend (omega 3 en 9) zijn. Er ontstaat een disbalans. 

Dure poep en plas
Het lichaam maakt dagelijks nieuwe cellen aan die de oude vervangen. Bij een disbalans in de vetzuren kunnen de celwanden stugger worden. De vloeibaarheid neemt af. De cellen ‘ademen’ minder goed. Het slikken van dure vitamine/mineralen supplementen heeft dan weinig zin. Ik heb in dat geval erg dure plas en poep. 

Brandend lijf
Door de overvloed aan ontstekingsbevorderende vetzuren in het lichaam kunnen er zogenaamde laaggradige ontstekingen ontstaan: een soort van smeulende brandjes, die bij gebrek aan voldoende ontstekingsremmende vetzuren nauwelijks geblust kunnen worden. Dit trekt een behoorlijke wissel op het immuunsysteem en kost het lichaam veel energie. Het gevolg is dat er een sluimerend en uitputtend proces in het lichaam gaande is, dat het lichaam langzaam sloopt. Volgens wetenschapper Dr. Paul Clayton, schrijver van het boek “ Brandend Lijf”, zijn deze zogenaamde laaggradige ontstekingen de veroorzaker van chronische degeneratieve aandoeningen op latere leeftijd. Zoals bijvoorbeeld diabetes. Na het lezen van zijn boek “Brandend lijf” werd ik enthousiast. Ik besloot om de uitdaging aan te gaan. Ik vroeg een test aan en volgde gedurende 4 maanden een zogenaamd gezondheidsprotocol.

De test
Middels een eenvoudige vingerprik-test een paar druppeltjes bloed op een kaartje gedruppeld, de test geregistreerd op de website. Vervolgens het kaartje in bijgeleverde biohazard zakje in een enveloppe opgestuurd naar vitas.no, een laboratorium in Noorwegen. Na 20 dagen kreeg ik de uitslag binnen en kon ik online het rapport bekijken. Dat was best even schrikken..

De uitslag
De uitslag van de test heeft me wakker geschud. We eten thuis gezond en vers, veelal biologisch en ook afwisselend. Ofschoon ik een slank postuur heb en een erg sportief type ben, bleek mijn uitslag behoorlijk af te wijken van de norm. De WHO schrijft een verhouding van 4:1 voor. Mijn uitslag gaf een verhouding aan van 26:1. Je zou kunnen zeggen dat ik uitgerust ben met een goede ‘motor’, maar dat het oliepeil én de kwaliteit van de olie aardig te wensen over liet. Uiteindelijk leidt dat tot motorstoring. Op zich voel ik me verder gewoon gezond, fit en vitaal. Wel is het zo dat ik mijn leven lang al last heb van allergische reacties. Mijn huid kan heftig reageren op bepaalde voeding, katten, huisstofmijt, pollen of tijdens het sporten. Ik krijg dan een rode jeukende uitslag op armen en/of hals/nek/gezicht. 

Aan de slag met het gezondheidsprotocol
Ik ging aan de slag met zogenaamde BalanceOil, verrijkt met polyfenolen uit koudgeperste extra vierge olijven. Dit schijnt belangrijk te zijn. Er zijn veel omega 3 producten op de markt, maar zonder de juiste antioxidanten, zeg maar de juiste beschermers, zijn ze al snel niet meer werkzaam in het lichaam. Daarnaast nam ik een immuunbooster en een prebioticum dat de juiste bacteriën in de darmen stimuleert en voedt.

Áltijd jeuk
Na 2 maanden begon ik voorzichtig te merken dat ik minder jeuk had. Ik kon dat bijna niet geloven! Ik had altijd wel ergens jeuk: op mijn hoofd, mijn baard, mijn nek of op mijn armen. Niet altijd ernstig maar wel áltijd aanwezig. Soms werd ik er echt knettergek van. Het enige dat dan hielp was onder de douche met gloeiend heet water op de jeukende plekken. Dat verlichtte enorm, maar deed mijn huid geen goed. Mijn huid werd daar dun en was altijd erg droog. Een alternatief was smeren met een cortisonen zalf. De zalf gebruikte ik al zo’n beetje heel mijn leven, maar probeerde ik zo min mogelijk te gebruiken ivm bijwerkingen. Maar ik zorgde wel dat ik het altijd in de buurt had. 

Een wonder
Ik ben nu inmiddels 4 maanden verder… en eindelijk van mijn allergische reacties af. Mijn jeuk is voor 99% verdwenen! Een wonder.. 100% durf ik nog niet hardop te zeggen. Maar ik ben zó ontzettend blij. Niet te geloven.. Ik heb weliswaar nog geen kat durven aanraken, maar dat ga ik wél proberen. Voor mij stond vast dat het voor mij werkt. Ik was dan ook erg benieuwd naar de uitslag van mijn tweede test. Toen die binnenkwam kreeg ik de bevestiging. De balans was na 4 maanden gezondheidsprotocol van 26:1 terug naar 2:1. In dit overzicht Harold-VOOR EN NA zijn de uitslagen van de beide testen naast elkaar gezet.

Iedere dag worden er nieuwe cellen aangemaakt en daarom voorzie ik mijn lichaam nu dagelijks van de juiste omega 3 vetzuren. Door het succes van dit persoonlijke experiment zijn we nu ook partner geworden van het bedrijf dat de test, de olie en de overige producten op de markt brengt. Dus mocht je interesse zijn gewekt en wil je ook eens een test laten uitvoeren en/of het protocol gaan volgen, neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag over onze ervaringen en helpen je héél graag verder.

Bronnen:
Cijfers Chronische ziekten en multimorbiditeit

Harold Stevens
30 augustus 2020
Harold Stevens Psychosociaal therapeut bij Harold Stevens Ontmoet Coaching & Training
Terug naar blogs