default-header
Home Ons aanbod

Ons aanbod

12 weken Vitaliteit Traject
We starten met een vrijblijvende kennismaking en een rondleiding. We leggen uit wie we zijn en waar wij voor staan. Wanneer de kennismaking en de omgeving voor de client goed voelt, kunnen we SAMEN aan de slag. De kracht van onze trajecten zit hem in de multidisciplinaire aanpak: SAMEN werken vanuit dezelfde visie onder één en hetzelfde dak, waarbij ingezet wordt op de pijlers voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. We nemen de cliënt bij de hand en reiken vernieuwende inzichten en praktische tips aan. De focus ligt op je fit voelen, bewustwording, lekker in je vel zitten. Dus níet op afvallen. Het is mooi als dat een gevolg is, maar het is niet het doel.

De basis
Aan de basis van al onze trajecten staat de Check Medical Sport (CMS) van de firma Wegamed GmbH. De CMS meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan kunnen direct gericht adviezen worden gegeven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.

Multidisciplinair overleg
Halverwege het traject bespreken wij in ons multidisciplinair overleg gezamenlijk de voortgang en sturen indien nodig bij. Met deze aanpak bieden wij brede persoonlijke aandacht en maatwerk met als doel het bevorderen van de algemene gezondheid, vitaliteit en welzijn van de mens.

Body & Mind leefstijl training (keuze uit 1- of 2 dagdelen)
Lichaam:
Na een persoonlijke scan (7-punts bio-impedantie meting) gaan we gezamenlijk aan de slag met de thema’s leefstijl en gezondheid. Je eígen scan vormt de basis van deze dag. Je kunt de lesstof dus heel specifiek naar je eigen lichamelijk/emotionele situatie gaan vertalen. Je krijgt les in voeding: wat is nu eigenlijke gezond en wat niet? Hoe lees ik etiketten? Het belang van een goede zuur/base huishouding, energie reserves en het vermogen van het lichaam om deze ook aan te kunnen spreken.
We bespreken het belang van een goede werking van je stofwisseling, bloedcirculatie, uitscheiding en spijsvertering en hoe je deze kunt ondersteunen door de juiste voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. Je ontvangt héél gericht handvatten, praktische tips en inzichten waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Geest:
We volgen de weg van ons voedsel door het spijsverteringskanaal en staan stil bij de verschillende organen die daarin een rol spelen. Bij ieder orgaan hoort een emotie en die zullen we gaan bespreken. De spijsvertering gaat over vertering van voedsel, maar ook over de ‘vertering’ van jezelf, je omgeving en over ‘vasthouden’ en ‘loslaten’. Bloedcirculatie heeft met beweging te maken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel. Uitscheiding heeft met verwerking en afvoer van afvalstoffen te maken. De organen die belast zijn met uitscheiding worden weer beïnvloed door de wijze waarop we met met onze emotionele ‘afvalstoffen’ omgaan.

Doel:
Inzicht, handvatten en praktische tips op maat ter verbetering van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Bewustwording van de relatie tussen lichaam en geest, de relatie tussen spieren/organen en emoties.
We willen je in deze leefstijl training graag bewust maken van het wonder dat je lichaam eigenlijk is, de relatie met emoties en hoe je je lichaam en geest goed kunt blijven verzorgen.

Trainers:
Susan Stevens, Voedingsdeskundige, psychosociaal therapeut en Vitaliteit manager)
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”


Communicatie training en persoonlijke ontwikkeling voor teams, teamleiders en teamleden

Trainers:
Arthur van Wetten, Gecertificeerd NLP trainer, TMA, Insights Discovery
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”

* Een goede sport/fitness begeleiding is van groot belang om de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen. De CMS maakt gebruik van kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, waaronder de orgaan klok en de relatie tussen spieren en organen. Op basis van deze kennis geeft de CMS gunstige- en ongunstige trainingstijden aan voor de verschillende spiergroepen. Wanneer organen belast zijn is het verstandig om de relevante spieren voorzichtig te trainen, juist om het herstel van de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen.

Check Medical Sport scan

  • Persoonlijke meting door de Check Medical Sport (CMS) apparatuur
  • Individueel gesprek en gerichte adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning incl. gerichte fitness/sport aanwijzingen*

De CMS meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan kunnen direct gericht adviezen worden gegeven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.