default-header
Home Ons aanbod

Ons aanbod

12 weken Vitaliteit Traject
Zit je geheel of gedeeltelijk in de ziektewet, of tegen het randje aan? Heb je weinig of geen energie meer? voel je je futloos, slaap je slecht? Zie je het even allemaal niet meer zitten of wil je herstellen van Long Covid of een Burn out? Met ons 12 weken vitaliteit traject gaan we samen met jou aan de slag om je weer in je kracht ze zetten. We starten met een vrijblijvende kennismaking en een rondleiding. We leggen uit wie we zijn en waar wij voor staan. Wanneer de kennismaking en de omgeving voor jou goed voelt, gaan we SAMEN aan de slag. De kracht van onze trajecten zit hem in de multidisciplinaire aanpak: SAMEN werken vanuit dezelfde visie onder één en hetzelfde dak, waarbij ingezet wordt op de pijlers voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. We nemen je bij de hand en reiken vernieuwende inzichten en praktische tips aan. De focus ligt op je fit voelen, bewustwording, lekker in je vel zitten. Dus níet op afvallen. Het is mooi als dat een gevolg is, maar het is niet het doel.

De basis
Aan de basis van al onze trajecten staat de vitaliteit/leefstijlscan van de firma Wegamed GmbH. De scan meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan en het gegenereerde rapport kunnen we direct en heel gericht adviezen geven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.

Disciplines
Vóórdat je met de personal trainer aan de slag gaat, vind er éérst een fysio-check plaats. Het doel is een veilig sport/bewegingsadvies. Zo voorkomen we onnodige blessures. Samen met de PT worden doelen opgesteld (SMART). Gedurende 12 weken ga je 1x per week onder persoonlijke begeleiding van de PT rustig opbouwend aan de slag. Daarnaast worden de afspraken ingepland voor voeding en leefstijl. Gedurende het traject meten we geregeld de voortgang van je vet-, vocht- en spierweefsel balans. Je krijgt een voedingsdagboek mee en we gaan je voeding en leefstijl patronen optimaliseren. Met onze psychosociale begeleider ga je de diepte in, voornamelijk gericht op het opdoen van zelfkennis: wie ben ik in de kern en waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe. Je krijgt een beter inzicht in jezelf, in je leven. Je krijgt handvatten en inzichten aangereikt met als doel om weer lekker in je vel te zitten en terug in je kracht komen te staan.

Overleg
Halverwege het traject bespreken wij in ons multidisciplinair teamoverleg gezamenlijk jouw voortgang en sturen indien nodig bij. Met deze aanpak bieden wij brede persoonlijke aandacht en maatwerk. Aan het einde van het traject kun je kiezen voor een ademhalingssessie, Access bars- of een cranio-sacraal behandeling. Geheel naar eigen invulling en wat bij je past. We sluiten af met een tweede vitaliteit/leefstijlscan waarmee we je vorderingen in beeld krijgen. Met dit laatste rapport krijg je nog verdere actuele tips en handvatten mee waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Body & Mind leefstijl training (keuze uit 1- of 2 dagdelen)
Lichaam:
Na de vitaliteit/leefstijlscan (7-punts bio-impedantie meting) gaan we gezamenlijk aan de slag met de thema’s leefstijl en gezondheid. Je eígen scan vormt de basis van deze dag. Je kunt de lesstof dus heel specifiek naar je eigen lichamelijk/emotionele situatie gaan vertalen. Je krijgt les in voeding: wat is nu eigenlijke gezond en wat niet? Hoe lees ik etiketten? Het belang van een goede zuur/base huishouding, energie reserves en het vermogen van het lichaam om deze ook aan te kunnen spreken.
We bespreken het belang van een goede werking van je stofwisseling, bloedcirculatie, uitscheiding en spijsvertering en hoe je deze kunt ondersteunen door de juiste voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. Je ontvangt héél gericht handvatten, praktische tips en inzichten waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Geest:
We volgen de weg van ons voedsel door het spijsverteringskanaal en staan stil bij de verschillende organen die daarin een rol spelen. Bij ieder orgaan hoort een emotie en die zullen we gaan bespreken. De spijsvertering gaat over vertering van voedsel, maar ook over de ‘vertering’ van jezelf, je omgeving en over ‘vasthouden’ en ‘loslaten’. Bloedcirculatie heeft met beweging te maken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel. Uitscheiding heeft met verwerking en afvoer van afvalstoffen te maken. De organen die belast zijn met uitscheiding worden weer beïnvloed door de wijze waarop we met met onze emotionele ‘afvalstoffen’ omgaan.

Doel:
Inzicht, handvatten en praktische tips op maat ter verbetering van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Bewustwording van de relatie tussen lichaam en geest, de relatie tussen spieren/organen en emoties.
We willen je in deze leefstijl training graag bewust maken van het wonder dat je lichaam eigenlijk is, de relatie met emoties en hoe je je lichaam en geest goed kunt blijven verzorgen.

Trainers:
Susan Stevens, Voedingsdeskundige, psychosociaal therapeut en Vitaliteit manager)
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”


Communicatie training en persoonlijke ontwikkeling voor teams, teamleiders en teamleden

Trainers:
Arthur van Wetten, Gecertificeerd NLP trainer, TMA, Insights Discovery
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”

* Een goede sport/fitness begeleiding is van groot belang om de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen. De  vitaliteit/leefstijlscan maakt gebruik van kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, waaronder de orgaan klok en de relatie tussen spieren en organen. Op basis van deze kennis geeft de CMS gunstige- en ongunstige trainingstijden aan voor de verschillende spiergroepen. Wanneer organen belast zijn is het verstandig om de relevante spieren voorzichtig te trainen, juist om het herstel van de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen.

Vitaliteit scan

  • Persoonlijke meting met de vitaliteit/leefstijlscan
  • Individueel gesprek en gerichte adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning incl. gerichte fitness/sport aanwijzingen*

De CMS meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan kunnen direct gericht adviezen worden gegeven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.