default-header
Home Ons aanbod

Ons aanbod

12 weken Vitaliteit Traject
Zit je geheel of gedeeltelijk in de ziektewet, of tegen het randje aan? Heb je weinig of geen energie meer? voel je je futloos, slaap je slecht? Zie je het even allemaal niet meer zitten of wil je herstellen van Post/Long Covid of een Burn out? Met ons 12 weken vitaliteit traject gaan we samen met jou aan de slag om je weer in je kracht te zetten. De kracht van onze trajecten zit hem in de multidisciplinaire aanpak waarbij ingezet wordt op de pijlers voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. De focus ligt op je fit voelen, weer lekker in je vel zitten.

Overleg
Halverwege het traject bespreken wij in ons multidisciplinair teamoverleg gezamenlijk jouw voortgang en sturen indien nodig bij. Daarnaast is er dan ook een evaluatiemoment met de werkgever. Met deze aanpak bieden wij brede persoonlijke aandacht en maatwerk. We sluiten af met een tweede vitaliteit/leefstijlscan waarmee we je vorderingen in beeld krijgen. Met dit laatste rapport krijg je nog verdere actuele tips en handvatten mee waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Body & Mind leefstijl training (1- of 2 dagdelen)
Lichaam:
Na de vitaliteit/leefstijlscan (7-punts bio-impedantie meting) gaan we gezamenlijk aan de slag met de thema’s leefstijl en gezondheid. Je eígen scan vormt de basis van deze dag. Je kunt de lesstof dus heel specifiek naar je eigen lichamelijk/emotionele situatie gaan vertalen. Je krijgt les in voeding: wat is nu eigenlijke gezond en wat niet? Hoe lees ik etiketten? Het belang van een goede zuur/base huishouding, energie reserves en het vermogen van het lichaam om deze ook aan te kunnen spreken.
We bespreken het belang van een goede werking van je stofwisseling, bloedcirculatie, uitscheiding en spijsvertering en hoe je deze kunt ondersteunen door de juiste voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. Je ontvangt héél gericht handvatten, praktische tips en inzichten waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Geest:
We volgen de weg van ons voedsel door het spijsverteringskanaal en staan stil bij de verschillende organen die daarin een rol spelen. Bij ieder orgaan hoort een emotie en die zullen we gaan bespreken. De spijsvertering gaat over vertering van voedsel, maar ook over de ‘vertering’ van jezelf, je omgeving en over ‘vasthouden’ en ‘loslaten’. Bloedcirculatie heeft met beweging te maken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel. Uitscheiding heeft met verwerking en afvoer van afvalstoffen te maken. De organen die belast zijn met uitscheiding worden weer beïnvloed door de wijze waarop we met met onze emotionele ‘afvalstoffen’ omgaan.

Doel:
Inzicht, handvatten en praktische tips op maat ter verbetering van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Bewustwording van de relatie tussen lichaam en geest, de relatie tussen spieren/organen en emoties.
We willen je in deze leefstijl training graag bewust maken van het wonder dat je lichaam eigenlijk is, de relatie met emoties en hoe je je lichaam en geest goed kunt blijven verzorgen.

Trainers:
Susan Stevens, Voedingsdeskundige, psychosociaal therapeut en Vitaliteit manager
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach, columnist en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”


Trainingen en workshops voor teams, teamleiders en teamleden

Trainers:
Arthur van Wetten, Gecertificeerd NLP trainer, TMA, Insights Discovery
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach, columnist en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”

* Een goede sport/fitness begeleiding is van groot belang om de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen. De  vitaliteit/leefstijlscan maakt gebruik van kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, waaronder de orgaan klok en de relatie tussen spieren en organen. Op basis van deze kennis geeft de CMS gunstige- en ongunstige trainingstijden aan voor de verschillende spiergroepen. Wanneer organen belast zijn is het verstandig om de relevante spieren voorzichtig te trainen, juist om het herstel van de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen.

Vitaliteit scan

  • Persoonlijke meting met de vitaliteit/leefstijlscan
  • Individueel gesprek en gerichte adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning incl. gerichte fitness/sport aanwijzingen*

De CMS meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan kunnen direct gericht adviezen worden gegeven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.