default-header
Home Trainingen & Workshops

Trainingen & Workshops

Binnen het Preventie Team bieden we verschillende trainingen, info sessies en workshops aan. Denk aan Stress management en – signalering ter voorkoming van uitval van werknemers voor leidinggevenden, Spanning en Ontspanning (wat is het, wat doet het met mijn lijf en hoe ga ik er mee om), Leefstijl & Vitaliteit, Werk-Privé balans, Positieve gezondheid, Gezond ouder worden, Samen werken aan sociale veiligheid, vertrouwen en verbinding, Communicatie bouwstenen, Teamontwikkeling (Zie “Kamp Geijsteren”) en Persoonlijke ontwikkeling/leiderschap trajecten. Maar we bieden ook de mogelijkheid waarbij deelnemers vooraf worden doorgemeten met onze vitaliteitscan en waarbij de eigen uitslag de basis vormt voor de trainingsdag. We leveren graag maatwerk waarbij we duur en inhoud op elkaar afstemmen.

We combineren graag theorie en praktijk. Onze insteek is om deelnemers bewust te maken en vooral praktische tips/tricks en handvatten mee te geven die direct toepasbaar zijn in de praktijk. We richten ons niet alleen op de deelnemer, maar zeker ook op de omgeving, inclusief de omgang met elkaar. Want een sociaal veilige werkplek en – leefomgeving is de belangrijkste voorwaarde als het draait om preventie en gezondheid. Zonder (sociale) veiligheid geen verbinding en zonder verbinding geen communicatie.

Een voorbeeld:

Body & Mind leefstijl training (2 dagdelen, 10 deelnemers)
Lichaam:
Voor aanvang nemen we bij iedere deelnemer een vitaliteit/leefstijlscan (7-punts bio-impedantie meting) af. Daarna gaan we gezamenlijk aan de slag met de thema’s leefstijl en gezondheid. Je eígen scan vormt daarbij de basis. Je kunt de lesstof dus heel specifiek naar je eigen lichamelijk/emotionele situatie gaan vertalen. Je krijgt les in voeding: wat is nu eigenlijke gezond en wat niet? Hoe lees ik etiketten? Het belang van een goede zuur/base huishouding, energie reserves en het vermogen van het lichaam om deze ook aan te kunnen spreken.
We bespreken het belang van een goede werking van je stofwisseling, bloedcirculatie, uitscheiding en spijsvertering en hoe je deze kunt ondersteunen door de juiste voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. Je ontvangt héél gericht handvatten, praktische tips en inzichten waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Geest:
We volgen de weg van ons voedsel door het spijsverteringskanaal en staan stil bij de verschillende organen die daarin een rol spelen. Bij ieder orgaan hoort een emotie en die zullen we gaan bespreken. De spijsvertering gaat over vertering van voedsel, maar ook over de ‘vertering’ van jezelf, je omgeving en over ‘vasthouden’ en ‘loslaten’. Bloedcirculatie heeft met beweging te maken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel. Uitscheiding heeft met verwerking en afvoer van afvalstoffen te maken. De organen die belast zijn met uitscheiding worden weer beïnvloed door de wijze waarop we met met onze emotionele ‘afvalstoffen’ omgaan.

Doel:
Inzicht, handvatten en praktische tips op maat ter verbetering van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Bewustwording van de relatie tussen lichaam en geest, de relatie tussen spieren/organen en emoties.
We willen je in deze leefstijl training graag bewust maken van het wonder dat je lichaam eigenlijk is, de relatie met emoties en hoe je je lichaam en geest goed kunt blijven verzorgen.

Trainers:
Susan Stevens, Voedingsdeskundige, psychosociaal therapeut en Vitaliteit manager
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, trainer, coach, columnist en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”


Trainingen en workshops voor teams, teamleiders en teamleden

Trainers:
Arthur van Wetten, Gecertificeerd NLP trainer, TMA, Insights Discovery
Harold Stevens, Psychosociaal therapeut, communicatie trainer, columnist en auteur van het boek “De droom van Ha’adam”

* Een goede sport/fitness begeleiding is van groot belang om de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen. De  vitaliteit/leefstijlscan maakt gebruik van kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, waaronder de orgaan klok en de relatie tussen spieren en organen. Op basis van deze kennis geeft de CMS gunstige- en ongunstige trainingstijden aan voor de verschillende spiergroepen. Wanneer organen belast zijn is het verstandig om de relevante spieren voorzichtig te trainen, juist om het herstel van de gezondheid te bevorderen en blessures te voorkomen.

Vitaliteit scan

  • Persoonlijke meting met de vitaliteit/leefstijlscan
  • Individueel gesprek en gerichte adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning incl. gerichte fitness/sport aanwijzingen*

De CMS meet in 8 minuten het lichaam door en geeft een algemeen beeld van de vitaliteit. Op basis van deze scan kunnen direct gericht adviezen worden gegeven op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.