default-header
HomeWerkwijzeOntspanning

Ontspanning

We leven in een drukke en hectische tijd. Het valt niet mee om bij te blijven: we werken, we sporten, een gezin dat aandacht vraagt. Social media, uitgaan, op bezoek bij vrienden, huishouden, de tuin, het kaartje naar de jarige. Onze hersenen krijgen veel ‘input’ en moeten al deze informatie verwerken. Het lichaam voert uit. Soms, net als bij een computer, raakt de ‘harde schijf’ vol of ontstaat er ‘kortsluiting’: dan hebben we een probleem. Vaak is het dan te laat.

Niet voor niets zien we het aantal mensen met een ‘Burn out’ stijgen. We moeten veel, maar vooral van ons zelf. Dat betekent dat we een nieuwe uitdaging hebben: de juiste balans zien te vinden in het leven. Minder ‘moeten’. Het is belangrijk om rekening te houden met jezelf. Grenzen aangeven. Leveren de activiteiten waar ik mee bezig ben mij energie op, of kost het mij energie? Ben ik ‘burned out’ of ‘bored out’? Het betekent keuzes maken, prioriteiten stellen. Maar hoe doe ik dat?

Ontspanning verlaagt de opgebouwde spanning. Wie voor voldoende ontspanning zorgt helpt ‘kortsluiting’ te voorkomen. We helpen je met tips & tricks hoe te ontspannen. Je krijgt inzicht en handvatten aangereikt hoe je prioriteiten stelt en keuzes maakt. Opdat je meer evenwicht in je leven gaat ervaren.

Ontspanning
Ontspanning