default-header
HomeOver onsSusan Stevens

Susan Stevens

Voedingsdeskundige, Psychosociaal Therapeut & Vitaliteit Manager

Mijn naam is Susan Stevens-Beterams. Moeder van 3 prachtige kinderen (in de leeftijd van 17, 16 en 11 jaar), vrouw van Harold, dochter, zus, vriendin, en gediplomeerd Psychosociaal/Natuurgeneeskundig Therapeut, Gewichtsconsulent en Vitaliteit Manager.

Mijn loopbaan begon in het bank- en verzekeringswezen. Na de geboorte van onze kinderen realiseerde ik mij dat het werken bij de bank mij geen energie meer opleverde. Ik baalde van een leven vol met lichamelijke klachten (migraine en epilepsie) en de kilo’s die waren blijven „plakken” na de zwangerschappen.Het was een dieptepunt. Toen kwam ik tot het besef dat ik de enige persoon was die voor verandering kon zorgen. Ik zou zélf stappen moeten zetten en verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven.

Op het moment dat onze jongste zoon 3 jaar was heb ik het roer drastisch omgegooid. Ik heb zelf ontslag genomen en ben ik me breder gaan oriënteren. Ik ben de post-HBO opleiding voor psychosociaal-natuurgeneeskundig therapeut en de opleiding voor gewichtsconsulente gaan volgen (Sonnevelt Opleidingen). Ik had zelf het heft in eigen hand genomen.

Na mijn studies ben ik mij verder gaan verdiepen in vitaliteit: dát deel van de gezondheid waar mensen zelf regie over hebben. Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden en adviseren in wat ze zélf kunnen doen om gezonder te worden.

Het liefst werk ik preventief. Mensen bewust maken van het belang van een gezonde leefstijl en daarin adviseren en begeleiden. Mijn behandelingen zijn complementair om zo vanuit een andere invalshoek mensen te helpen het vertrouwen in zichzelf terug te vinden, anders met stress om te gaan en zo hun gezondheid te optimaliseren.

Je leven een stuk plezieriger / draaglijker maken is niet altijd gemakkelijk maar wel haalbaar. Daar ga ik voor!

Susan Stevens