default-header
HomeOver onsHarold Stevens

Harold Stevens

Psychosociaal Therapeut, trainer/coach en auteur van het boek “De droom van Ha’adam” (Over het mechanisme van het Leven)

Ik ben Harold Stevens, getrouwd met Susan en trotse vader van twee zonen en een dochter. (14, 18 en 20 jaar). Na het VWO vervulde ik mijn dienstplicht bij het Korps Commando Troepen. Daar behaalde ik mijn groene baret. In 1994 studeerde ik af aan de HTS Elektrotechniek te Venlo. De combinatie van mijn technische opleiding en sociale/communicatieve eigenschappen bracht mij al vroeg in functies van sales- en account management: ik belandde in de hectische hightech wereld van de halfgeleider industrie.

In 2007 besloot ik om de opleiding tot psychosociaal therapeut te gaan volgen. Mijn keuze voor deze compleet andere richting was een heel bewuste: ik was als kind al geïnteresseerd in het hoe en waarom van het leven. Waarom er naast gezondheid, vrede en geluk ook ziekte, oorlog en ellende in onze wereld bestaat. Ik vroeg mij af waarom wij als mens eigenlijk ziek worden of in de problemen raken. Voor mijn gevoel kon dat niet alleen toeval of pech zijn. Er was er meer aan de hand en ik wilde weten wat. De motivatie voor het zoeken naar deze antwoorden werd gedreven door mijn eigen ziekte geschiedenis als kind (astma en eczeem).

In november 2011 voltooide ik de opleiding en begon hobbymatig een eigen praktijk in Venray. In 2018 besloot ik uiteindelijk om de sprong in het diepe te wagen en mijn vaste baan op te zeggen. Ik combineer nu mijn therapie/coaching met aandacht voor voeding, ontspanning en beweging. Voor deze krachtige holistische benadering werk ik nauw samen met professionals op deze gebieden. Binnen Hét Preventie Team komt dit allemaal samen. Ik verheug mij erop om mij samen met mijn nieuwe collega’s in te gaan zetten voor de gezondheid, vitaliteit en welzijn van de mens!

Harold Stevens