default-header
HomeEvenementenBody & Mind – Leefstijl training

Body & Mind – Leefstijl training

Body & Mind – Leefstijl training
Body & Mind – Leefstijl training

Datum:

19 Maart  2019

Tijd:

09:30 uur tot 16:30 uur

Open inschrijving voor de training ‘Body & Mind – Leefstijl training’


Thema:

Lichaam: Na een persoonlijke 7-punts bio-impedantie meting gaan we gezamenlijk aan de slag met de thema’s leefstijl en gezondheid. Je eigen scan vormt de basis van deze dag. Je kunt de lesstof dus heel specifiek naar je eigen lichamelijk/emotionele situatie gaan vertalen. Je krijgt les in voeding: wat is nu eigenlijke gezond en wat niet? Hoe lees ik etiketten? Het belang van een goede zuur/base huishouding, energie reserves en het vermogen van het lichaam om deze ook aan te kunnen spreken.
We bespreken het belang van een goede werking van je stofwisseling, bloedcirculatie, uitscheiding en spijsvertering en hoe je deze kunt ondersteunen door de juiste voeding, beweging, ontspanning en bewustwording. Je ontvangt héél gericht handvatten, praktische tips en inzichten waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

Geest: We volgen de weg van ons voedsel door het spijsverteringskanaal en staan stil bij de verschillende organen die daarin een rol spelen. Bij ieder orgaan hoort een emotie en die zullen we gaan bespreken. De spijsvertering gaat over vertering van voedsel, maar ook over de ‘vertering’ van jezelf, je omgeving en over ‘vasthouden’ en ‘loslaten’. Bloedcirculatie heeft met beweging te maken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal/emotioneel. Uitscheiding heeft met verwerking en afvoer van afvalstoffen te maken. De organen die belast zijn met uitscheiding worden weer beïnvloed door de wijze waarop we met met onze emotionele ‘afvalstoffen’ omgaan.

Doel:
Inzicht, handvatten en praktische tips op maat ter verbetering van gezondheid, vitaliteit en welzijn. Bewustwording van de relatie tussen lichaam en geest, de relatie tussen spieren/organen en emoties.
We willen je in deze leefstijl training graag bewust maken van het wonder dat je lichaam eigenlijk is, de relatie met emoties en hoe je je lichaam en geest goed kunt blijven verzorgen.

Wanneer:
Dinsdag 19 Maart – 9u00 – 16:30
Voor lunch, koffie/thee wordt gezorgd.


Waar:

‘t Trefpunt – Geijsteren
Min. 6, Max. 10 deelnemers

Trainers:
Susan Stevens (Voedingsdeskundige, psychosociaal therapeut en Vitaliteit manager)
Harold Stevens (Psychosociaal Therapeut & Coach)

Kosten en meer informatie:
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en kosten van de training.

Terug naar evenementen