default-header
HomeOmega 6:3 Balance Test

Omega 6:3 Balance Test

Balance Test

Krijg een uniek inzicht in de Omega 6:3 balans van je lichaam en bekijk je persoonlijke “Voor” en “Na” resultaten. Ga samen met ons aan de slag om de balans te herstellen. Wij weten hoe. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een disbalans in Omega 6:3 de sluipende veroorzaker is van chronische degeneratieve aandoeningen op latere leeftijd als gevolg van sluimerende laaggradige ontstekingen in ons lichaam. (Leestip: “Brandend Lijf”, van Dr. Paul Clayton) Deze eenvoudig droge bloedtest, geleverd door het onafhankelijke laboratorium VITAS, kan snel thuis uitgevoerd worden en je helpen je gezondheidsconcept te starten.

In de moderne wereld van vandaag eten we anders dan een eeuw geleden, toen bijvoorbeeld fastfood nog niet op het menu stond.

Maar zelfs als u uw eigen eten kookt, zijn de ingrediënten helaas niet meer van dezelfde kwaliteit. Vlees is meestal afkomstig van dieren die in een schuur met voer gevoederd worden in plaats van gras te eten in de open velden. Vissen zoals zalm worden gekweekt in gesloten bekkens en gevoed met vismeel in plaats van algen te eten in de diepe zeeën. Dit heeft een enorme impact op de voedingswaarden in het voedsel en dus ook de voedingswaarden in onze cellen, weefsels en ons lichaam. De BalanceTest is een eenvoudige zelftest die de vetzuren in uw bloed analyseert. Deze vetzuren zijn een weerspiegeling van het vet in uw voedsel.

De BalanceTest is een droge bloedtest (dry blood spot test – DBS) waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze net zo nauwkeurig is als een veneus bloedmonster, wanneer vetzuren moeten worden geanalyseerd. Alles wat nodig is, zijn enkele druppeltjes bloed uit de vingertop op een filterpapier en de test is binnen een minuut voltooid. VITAS Analytical Services* analyseert anoniem het gehalte aan 11 vetzuren** in het bloed met een betrouwbaarheid van 98%. Het resultaat wordt vervolgens, na ongeveer 20 dagen, (discreet middels een persoonlijke code) weergegeven op de website zinzinotest.com. Informatie wordt gegeven over de Omega-6:3 balans, het Omega 3-gehalte, een vetzuurbeschermingsprofiel, hoe soepel en doorlaatbaar je cellen zijn om voedingstoffen op te nemen en meer.

Studies inzake het profiel van vetzuren van bloed hebben aangetoond dat dit profiel sterk gerelateerd is aan de gezondheidstoestand.

*Vitas is een door GMP gecertificeerd contractlaboratorium voor chemische analyse, met 20 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige chromatografische analyses op basis van geavanceerde kennis en technologie.
** De 11 vetzuren zijn: Palmitinezuur (PA), stearinezuur (SA), oliezuur (OA), linolzuur (LA), alfa-linoleenzuur (ALA), gamma-linoleenzuur (GLA), dihomoGamma-linoleenzuur (DHGLA), arachidonzuur ( AA), eicosapentaeenzuur (EPA), docosapentaeenzuur (DPA), docosahexaeenzuur (DHA).

  • Droge bloedtest voor thuisgebruik
  • Meet 11 vetzuren in uw bloed.
  • Informeert over uw Omega-6:3 evenwicht

Vanuit Hét Preventie Team kunnen we je begeleiden naar een optimale vetzuren balans door middel van het inzetten van de juiste supplementen. Na ongeveer 4 maanden doen we dan een nieuwe bloedtest waardoor het effect van de aanpak meetbaar wordt. Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend even contact met ons op.

Harold Stevens
6 mei 2020
Harold Stevens Psychosociaal therapeut bij Harold Stevens Ontmoet Coaching & Training
Terug naar blogs