default-header
HomeEven voorstellen: Lydia Jeuken, diëtist en leefstijlcoach

Even voorstellen: Lydia Jeuken, diëtist en leefstijlcoach

Mijn naam is Lydia Jeuken, geboren in 1967, trotse moeder van drie kinderen (17.19 en 20) en partner van Jeroen. We wonen op een leuke plek in Venray.

In mijn vrije tijd ben ik graag in beweging. Het liefst loop ik hard met mijn ATV Venray “familie” maar ook baantjeszwemmen, yoga, golfen en fietsen doe ik graag. Daarnaast vind ik  schilderen ook heerlijk.

Ik ben graag buiten. Drukte en verplichtingen passen niet zo bij mij. Het werkt voor mij het beste als ik geregeld tijd en ruimte voor mezelf neem.

In 1989 ben ik afgestudeerd als diëtist en in 2018 als leefstijlcoach.

Sinds 2017 werk ik als zelfstandige en heb een eigen praktijk, Gewichtige zaken Venray. Daarvoor heb ik ruim 26 jaar ervaring opgedaan als diëtist in het ziekenhuis.

Ik geloof dat juiste voeding de basis is voor een gezonde Nederlandse samenleving. Als diëtist help ik mensen te ondersteunen daar waar ziekte  of herstel vraagt om aanpassingen of ondersteun ik mensen bij een gezonde voedingskeuzes, bijvoorbeeld bij leefstijl, sport etc.

Dit doe ik  vanuit wetenschappelijke onderbouwing en ervaring. De ingewikkelde relatie tussen voeding en ziekte en de wetenschap dat ieder mens uniek is maakt mijn vak zo interessant!

 

Als aanvulling op mijn werk en ervaring als diëtist, startte ik in 2017 met de opleiding tot leefstijlcoach. Een leefstijlcoach heeft een brede kennis van alle leefstijlfactoren (slaap, stress, verslaving, ontspanning, voeding en beweging) en de invloed daarvan op de gezondheid. Daarnaast is een leefstijlcoach een echte coach. De leefstijlcoach laat de klant zich bewust worden van patronen en maakt de klant verantwoordelijk voor zijn gedrag. De klant houdt de regie, de leefstijlcoach ondersteunt bij het veranderingsproces.

Naast voeding  en leefstijl vind ik gedragsverandering en coaching erg interessant en blijf ik me daarin ontwikkelen. Om mijn kennis en kwaliteit als diëtist en leefstijlcoach te onderhouden ben ik lid van de Expertgroep diëtisten Goed Gevoed Ouder Worden, de NVD (Nederlandse Vereniging voor diëtisten) , de BLCN ( Beroepsvereniging voor LeefstijlCoaches Nederland) en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ik werk graag samen. Binnen het 12 weken Vitaliteit traject van Hét Preventie Team begeleid ik de deelnemers met een medische klacht zoals diabetes, obesitas, hoge bloeddruk of darmklachten. Maar óók deelnemers die het traject volgen om te herstellen na (ernstige) ziekte. Denk daarbij aan herstel na Covid-19, ingrijpende operaties of bijvoorbeeld kanker. Presentaties of workshops, lessen verzorgen over leefstijl of voeding doe ik graag. Ik geef geregeld gastlessen op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (paramedisch).

Waarvoor kun je bij mij terecht:

 • Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) – coaching op leefstijl  (CooL)
 • Eetproblemen/ eetgedrag
 • Emotie-eten
 • Leefstijl coaching/gedragsverandering op gebied van leefstijl factoren (slapen, eten, ontspanning, bewegen, tijdmanagement)
 • Gezonde voeding
 • Ondervoeding (bij ziekte, kwetsbare ouderen)
 • Overgewicht
 • Voeding bij ouder worden
 • Voeding bij (top) sport
 • Voeding rondom een operatie (pre- en postoperatief)
 • Voeding bij herstel (bv. Covid-19, kanker etc.)
 • Voeding bij  Diabetes Mellitus (type 2)
 • Voeding bij Hart- en Vaatziekten.
Harold Stevens
8 oktober 2020
Harold Stevens Psychosociaal therapeut bij Harold Stevens Ontmoet Coaching & Training
Terug naar blogs