default-header
HomeHoe goed is mijn bloed?

Hoe goed is mijn bloed?

De uitslag van mijn bloedanalyse
Onderstaand vind je de mail met de bevindingen van Paul op basis van mijn bloed analyse.


Hallo Harold,

Verlaat laat ik je deze mail toekomen.

Constatering Bloedanalyse ivm omega 3 – 6 verhouding.

De vorm en het celmembraam van de rode bloedcellen is een goede indicator hoe de verhouding omega 3 en 6 in het bloed is. In jouw bloedbeeld waren de celmebramen dik en onbeschadigd. Hierdoor blijven de rode bloedcellen soepeler en kunnen ze makkelijk in de haarvaten komen en verplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat er een beter zuurstofuitwisseling in de cellulaire huishouding plaatsvindt.

Je had tevens lage versuikering (Glycatie) van de rode bloedcellen. Dit is ook een goede indicatie van een ideale verhouding tussen de omega 3 en 6

Gezien je lage concentratie fibrinogeen is dit een kenmerk van een ideale verhouding. Want bij soepelere en schonen vaten zorgt een normale bloedstolling dat het bloed vloeibaar blijft

Je had lage ontstekingswaarden in het bloed dit wordt ook gekenmerkt door een ideale omega 3 – 6 ratio

Mocht je hier vragen over hebben hoor ik dit graag.

Groetjes Paul

Hoe goed is mijn bloed

Vorige week bracht ik een bezoek aan Paul Smeets in zijn praktijk in Hoensbroek. Paul heeft een speciale microscoop waarmee hij je bloed kan onderzoeken. Dit is een zogenaamde levende bloed analyse of LBA.

Ik was al bekend met Paul’s werkwijze. In maart 2019 bezocht ik hem voor het eerst. Een vriend vertelde mij er enthousiast over. Ik besloot een afspraak te maken. Vanuit nieuwsgierigheid, maar toentertijd ook vanwege mijn voortdurende zoektocht naar een oplossing voor mijn allergische huid. Ik was benieuwd of Paul mbv de bloedanalyse mogelijk nieuwe inzichten en aanwijzingen zou kunnen geven. Die zouden me weer een stap verder kunnen helpen.

Bloedbeeld
Uit de analyse bleek wel dat mijn bloedbeeld niet was zo als het bij een (redelijk) gezond persoon hoort te zijn. Versuikerde- en beschadigde cellen, overactief immuunsysteem die een aanwijzing zijn voor  (laaggradige) ontstekingen. Niet zo vreemd natuurlijk vanwege de klachten die ik had, maar wel interessant, want er was dus verbetering mogelijk. De vraag was uiteraard alleen: hoe dan?
Nu is het zo dat dit volgens Paul feitelijk bij héél veel mensen het geval is. Dat heeft onder andere te maken met onze leefstijl, te weinig beweging, de introductie van fastfood. Maar ook door de intensieve landbouw en veehouderij, waardoor onze voeding sterk is verarmd.

Soep dieet
Paul schreef me een dieet voor en ik kreeg een training schema mee om spiermassa op te bouwen. Het dieet duurde 3 maanden en begon met 10 dagen streng, afgestemd op de bloed analyse. Ik kreeg een lijst mee met producten die ik mocht- en die ik zeker níet mocht eten. Het was behoorlijk karig. Het kwam neer op het vermijden van alle suikers. Daarnaast de inname van fikse hoeveelheden van bepaalde groenten (wel 750 gram per dag!) en bepaalde soorten fruit en noten.

Superman
Wat me meteen opviel, was de toename van spiermassa en een enorme toename van mijn conditie en uithoudingsvermogen! In die tijd speelde ik voetbal bij de veteranen. Ik voelde me enorm fit en begon aan de lopende band te scoren. De jongens vroegen gekscherend wat er met mij aan de hand was. Toen ik ze vertelde wilden ze allemaal wel op dat soepdieet 😉  Kijk anders ook maar eens de documentaire “The Game Changers” (op Netflix te vinden)

Nog steeds jeuk
Helaas ging het met mijn allergie niet beter. Sterker, in het begin werd het erger. Achteraf gezien bleek ik al direct te reageren op bepaalde groenten. Met name de koolsoorten als ui, prei, broccoli en bloemkool deden me geen goed. Toen ik die weg liet ging het een stuk beter, maar ik kreeg min allergische reacties maar niet onder controle. Samen met Paul hebben we nog verder met voeding en suppletie geëxperimenteerd, maar we kregen de vinger er niet echt op. Paul kwam uiteindelijk nog met de tip om Borage olie in te gaan nemen, een supplement waar veel GLA en DGLA in zit. Dit zijn ontstekingsremmende vetzuren. Ik bestelde de Borage olie en meende inderdaad na een maand of 2 toch wel iets van een verschil te merken, maar helemaal zeker was ik er niet van.

Ongezond vetzuur profiel
Todat ik door iemand werd getipt over de vingerprik test van Zinzino waarmee ik mijn vetzuur profiel in beeld kon laten brengen. In mijn vorige blogs kun je daar meer over lezen en deel ik ook de uitslagen van die testen (vóór en ná het gezondheidsprotocol). Van die eerste uitslag schrok ik erg. Daaruit bleek een flink tekort aan belangrijke ontstekingsremmende vetzuren. Zo zie je maar weer dat ook een slank postuur en een actief sport leven lang niet alles zegt over iemands gezondheid. Op basis van de uitslag van die test ben ik 5 maanden met het protocol aan de slag gegaan met het op orde brengen van mijn vetzuur profiel. Na 4 maanden zijn alle bloedcellen in het lichaam vervangen. De nieuwe cellen zijn nu allemaal opgebouwd met de juiste mix vetzuren. En dat was onder de microscoop van Paul dan ook goed te zien.

Bloedcellen moeten zich kunnen dubbelvouwen (!)
Om door de állerkleinste haarvaatjes (minuscule bloedvaatjes) in je organen te kunnen komen en dáár hun zuurstof af te kunnen geven en afvalstoffen op te nemen en af te voeren, moet een bloedcel zich kunnen vouwen. Ja, vouwen! De haarvaatjes op de meest uiterste plekken van je organen en je lichaam zijn zó minuscuul, dat een bloedcel er niet in zijn geheel door past! Dat vond ik zó ongelooflijk fascinerend. Het toont het enorme belang aan van de soepelheid van je bloedcellen. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je bloedcellen stug zijn, dat het vouwen dan wat moeizamer gaat. Dat lijkt me een effect te hebben op de zuurstofvoorziening en afvoer van afvalstoffen op de meest afgelegen plekjes in je organen en andere fijne structuren in het lichaam. Een heel mooi filmpje over het belang van gezond bloed vind je hier.

Preventie tip
Een preventie tip voor íedereen: zorg dat je je vetzuur profiel op orde hebt!
Wij hebben daarvoor een eenvoudige oplossing én een manier om dat te meten, zodat je voor jezelf het bewijs hebt dat het op orde komt en ook op orde blijft!
Voor meer informatie neem je gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Harold Stevens
5 januari 2021
Harold Stevens Psychosociaal therapeut bij Harold Stevens Ontmoet Coaching & Training
Terug naar blogs